Äldreomsorg,Hemtjänst,Personlig assistans,Uska,

“Undersköterskor tycker inte om att söka jobb”

När jag fick uska.se presenterad för mig första gången tyckte jag inte tjänsten verkade särskilt bra. Faktum är att vi bröt presentationen och jag istället berättade för kundansvarig var tjänsten inte helt fungerade. Därefter tackade jag nej. Efter att ha gett Uska.se en andra chans, har jag nu rekryterat närmare 10 personer på bara någon månad.

Några månader efter att jag tackade nej till Uska.se blev jag kontaktad igen och såg då att punkterna jag kommenterat blivit lösta, så det kändes värt att testa. Jag var minst sagt tveksam till om det skulle vara värt tiden, men varför inte.

Nu har jag rekryterat närmare 10 personer på bara någon månad, och är nöjd med tjänsten men framförallt dialogen med uska.se teamet som är lyhörda, anpassningsbara och flexibla. De vill verkligen att tjänsten ska bli bästa möjliga för mig så de förslag jag kommer med ser jag faktiskt implementeras.

Jag ansvarar för en verksamhet i Kungsbacka, där det är 2% arbetslöshet. Det är svårt att hitta kandidater!

Det har blivit tydligt att undersköterskor verkligen inte tycker om att söka jobb, och inte att skriva ansökan och CV.

Uska.se blir därför väldigt bekvämt för dem. Jag har hittat folk som annars valt bort oss, personer som inte skulle ha sökt på annons då de inte trott att vår arbetsplats var relevant. Nu när jag kan bjuda in dem, och få kontakt blir de intresserade. Jag hittar folk jag inte mött på någon arena. De får känsla av att bli headhuntade vilket gör dem stolta.

Att arbeta via uska.se är mycket lättare än vanlig traditionell rekrytering. Man slipper annonser, cvn och personliga brev. Hela jagandet efter kandidater med rätt kompetens försvinner, jätteskönt! Det finns fortfarande en och annan småbugg jag ser fram emot blir fixat men verktyget är jättebra. Jag tycker att uska.se-teamet försöker möta mig och är flexibla i att förbättra tjänsten efter de idéer jag har.

Karin Kling Alfredsson,
Verksamhetschef Kungsbacka, Humana Omsorg

Är du nyfiken på att höra hur Uska kan underlätta för dig som rekryterar?
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.