Äldreomsorg,Hemtjänst,Personlig assistans,

Skapa en profil som sticker ut när du söker jobb

Skapa en profil som sticker ut när du söker jobb

Nedan har vi samlat några tips på hur du kan skapa en profil som sticker ut och när du söker jobb via uska.se för att bli uppmärksammad snabbare av arbetsgivarna.

Till att börja med – se till att ägna några minuter åt att fylla i alla delar under ‘Min profil’ så att dina kunskaper, erfarenheter och dina egna önskemål finns med i urvalsprocessen. Det gör att din annons kommer att visas för relevanta jobb där den bakgrund och det kunnande som arbetsgivaren efterfrågar matchar med dina önskemål – i slutändan alltså till en nöjd arbetsgivare och en motiverad anställd.

Sedan ska du ladda upp en profilbild på dig själv. Välj en bild där ditt ansikte syns väl (det vill säga inte en helkroppsbild) där du är glad och ser trevlig ut. Det är även bra om bilden visar ditt professionella snarare än ditt privata jag, skippa semester- och partybilder och välj en bild som representerar dig i din yrkesroll.

Slutligen – komplettera din profil med en personlig hälsning som berättar lite mer om vem du är som person (detta gör du i fältet bredvid profilbilden). Många arbetsgivare lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet så detta är en bra chans att berätta varför de ska träffa just dig.

Uska.se är en ny tjänst och vi vill gärna veta på vilket sätt detta hjälper dig med att söka jobb. Hör gärna av dig med frågor, kommentarer och synpunkter till oss.

Lycka till med jobbsökandet och tipsa gärna dina undersköterskekollegor om tjänsten.

Hälsningar, Uska.se-gänget