Äldreomsorg,Hemtjänst,Personlig assistans,Uska,

Så får du inbjudna kandidater att dyka upp på bokad intervju

Den största anledningen till att en kandidat inte dyker upp på den intervju ni bokat, är att hen har kommit på intervju eller fått ett jobb hos en annan arbetsgivare. Tiden är den viktigaste faktorn för dig som ska rekrytera ny personal till din organisation. Av de personer som visat intresse för ditt jobb, har majoriteten även sökt andra jobb parallellt. I och med den brist som idag råder när det gäller utbildade undersköterskor och personliga assistenter är det relativt lätt att få ett nytt jobb som arbetssökande. Någon som i sin tur ställer högre krav på dig som jobbar med rekrytering.

Återkoppling är A och O
Det viktigt att du som rekryterar alltid återkopplar till kandidaten i rätt tid, visar intresse och håller vad du lovar. Utebliven återkoppling påverkar kandidatupplevelsen negativt och förtroendet för arbetsgivaren tar skada vilket gör det svårare att attrahera de bästa kandidaterna. För att maximera din chans att rekrytera den bäst lämpade kandidaten behöver du, som sagt, vara snabb på att fånga upp de kandidater som visar intresse för ditt jobb så att du är bland de första organisationerna som hen kommer i kontakt med. Hör av dig till de som har gått vidare till intervju och var noga med att de har fått en klar bild av hur, när och var intervjun kommer att äga rum. Viktigt är även att höra av sig till de som inte gick vidare till intervju den här gången och tacka för deras intresse, det visar ödmjukhet och ökar chansen att de söker jobb hos er igen.

Första intrycket lika viktigt
I och med att det finns relativt många jobb för undersköterskor och personliga assistenter att välja mellan är det även viktigt att du säljer in jobbet och organisationen. Rekryteraren är ofta den första mänskliga kontaktpunkt kandidaten har med företaget, och vi känner alla till det höga värdet av det där första intrycket – det är här grundkänslan för företaget etableras En rekryterare behöver vara pålitlig och förtroendeingivande för att kandidaten ska känna sig trygg och väl omhändertagen. Med en snabb, tydlig återkoppling till alla kandidater och en införsäljande beskrivning av jobbet och organisationen, har du ökat chanserna för att kunna genomföra en lyckad rekrytering.

Läs om hur du kan sköta din rekrytering själv genom Uska

Så fungerar smarta jobbannonser – det nya sättet för pricksäker rekrytering

Dela inlägget: