Rekrytera personliga assistenter med Uska

På Uska finns alla som vill jobba inom personlig assistans samlade på ett ställe. För att du som rekryterar lättare ska kunna hitta den som är rätt för just dina behov. Låter det intressant? Vi berättar gärna mer!

Kontakta mig

Registrerade kandidater

Söker jobb som personlig assistent just nu

Nya registrerade PA senaste veckan

Uska - Catrine Bergström Iftin Assistans

"Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor."

Catrine Bergström

Verksamhetschef, Iftin Assistans & Omsorg

Läs mer

Som verksamhetschef för Iftin Assistans & Omsorg – ett företag som växer och i dag har nästan 200 anställda – har Catrine Bergström mycket att göra på jobbet.
– Med hjälp av Uskas matchningstjänst hittade jag kandidater med rätt kompetens betydligt snabbare än tidigare, berättar hon.

På Iftin Assistans & Omsorg arbetar personliga assistenter, ledsagare, avlösare och boendestödjare som hjälper personer med olika funktionsnedsättningar i vardagen. I rollen som verksamhetschef ansvarar Catrine Bergström för att alla insatser flyter på bra och enligt regelboken, och hon har även personalansvar med resursplanering, medarbetarsamtal och personalens trivsel på sitt bord.

– Ibland är det svårt att hinna med allt och när jag hörde om matchningstjänsten så tänkte jag att jag i alla fall kunde testa. Det föll ut väldigt bra – Uska kunde på mycket kort tid hitta kandidater med helt rätt kvalifikationer till vårt boendestöd. Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor, berättar hon.

Arbetet som boendestödjare kan vara att hjälpa någon med städningen eller att hålla koll på räkningar. Men det handlar inte om att göra jobbet åt någon, utan snarare om att vara ett stöd för personen i vardagen. Som boendestödjare behöver man förutom att ha kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser enligt Catrine Bergström även vara pedagogiskt lagd och ha ett stort tålamod.

Eftersom många av dem de hjälper pratar andra språk så söker de dessutom kandidater som utöver svenska kan tala somaliska, arabiska, persiska, turkiska eller urdu. Ett specifikt krav som inte sällan leder till en mer tidskrävande rekryteringsprocess med cv:n som behöver gås igenom.

– Med Uskas digitala matchning gick det mycket smidigare och jag sparade inte minst mycket tid. Jag tror att vi kommer att använda oss av Uska igen och då även när vi söker personliga assistenter.

Uska är Sveriges största matchningstjänst för undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter. Här behövs varken CV – i stället fyller kandidaten enkelt i sina kompetenser och preferenser och när arbetsgivaren har gjort samma sak skapas en lista över vilka som passar bäst var.

Vill du veta mer? Hör hur Uska kan hjälpa till att hitta nya medarbetare inom vård och omsorg.
Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig och berättar mer. 

MattiasFalk_InovaAssistans_Uska_

"Den absolut största vinsten är tidsbesparingen – att skapa en matchningsprofil går på fem minuter och det gör hela rekryteringsprocessen mycket enklare och snabbare."

Mattias Falk

Verksamhetschef, Inova Assistans

Läs mer

En tuff arbetsmarknad med en tydlig kandidatbrist och en hög personalomsättning. Det är verkligheten för Mattias Falk som är verksamhetschef på assistansbolaget Inova Assistans. För ett år sedan bytte han platsbanken mot matchningstjänsten Uska som skippar cv:t – och skillnaden är stor: ”Den absolut största vinsten är tidsbesparingen”

Vill du veta mer om hur Uska arbetar för att lösa kompetensförsörjningen inom vården? Se hur digital matchning fungerar här.

Som verksamhetschef på Inova Assistans i Sala sköter Mattias Falk den dagliga driften, planeringen och inte minst rekryteringen för assistansbolaget. Och det i en bransch med en naturligt hög personalomsättning.

– Många unga börjar jobba här innan de bestämmer sig för vad de vill plugga eller göra senare, säger han och fortsätter:

– Arbetsmarknaden är otroligt tuff för arbetsgivare i dag, det finns väldigt många jobb att söka men knappt någon arbetskraft. Samtidigt tvingas de som är arbetslösa att söka jobb och det gör de naturligtvis – oavsett om de egentligen vill ha jobbet de söker eller inte. Och det är ju det allra viktigaste i vår bransch, att vilja arbeta med människor.

Digitala verktyg förenklar urvalet

I stället för att läsa cv:n från personer som inte är intresserade började Mattias Falk för ett år sedan istället att använda den digitala matchningstjänsten Uska.se – en mötesplats för arbetsgivare och undersköterskor, personliga assistenter samt vårdbiträden.

– Utvecklingen går hela tiden framåt och jag både vill och behöver nå ut så brett som möjligt. Uska är ett perfekt rekryteringsverktyg för mig, framför allt eftersom det avgränsar sig till människor som har ett uttalat intresse av att jobba med vård och människor.

Genom att skapa en matchningsprofil och exempelvis ange geografiska upptagningsområden, önskade arbetstider och erfarenheter från utbildningar och tidigare jobb kan Mattias Falk snabbt få en lista på lämpliga kandidater som letar efter en arbetsgivare som just Inova Assistans. Och detta utan att vare sig cv:n eller personliga brev behöver granskas.

Matchning = intervju

Med en procentsats visas hur väl deras egenskaper, mål och erfarenheter stämmer överens mot den egna matchningsprofilen.

– Sedan är det bara att välja vilka jag vill få kontakt med. Godkänner de så kan jag sedan kontakta dem och boka in en intervju, säger Mattias Falk och avslutar:

– Den absolut största vinsten är tidsbesparingen – att skapa en matchningsprofil går på fem minuter och det gör hela rekryteringsprocessen mycket enklare och snabbare.

Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig och berättar mer om hur Uska kan underlätta för dig i din rekrytering.

Testa själv! Hitta personliga assistenter nära dig

Sök bland våra 62591 registrerade kandidater

Har du svårt att hitta personal? Vi har samlat alla som vill jobba inom personlig assistans på ett ställe. Se hur många som finns registrerade i ditt närområde.

Vi underlättar för våra kunder

Uska - inova Uska - solidcare Uska - larga Uska - ENKV Uska - säters kommun Uska - Solom Uska - god assistans Uska - Personstöd Uska - 7h assistans

Jag vill veta mer om Uska!