Uska,

”Monika fick drömjobbet – Kliniken fick rätt personal”

Måndag till fredag och vårdcentral – det var undersköterskan Monika Lehvonens önskemål. Det var bara en av de parametrar som gjorde att hon genom matchningstjänsten uska.se fick hon det perfekta jobbet.

Daniel Brännström, Verksamhetschef på Diagnostiskt Centrum Hud i Helsingborg berättar hur det gick till när de anställde Monika.

– Som nystartad klinik hade vi behov av att hitta kompetent personal som passade in i vår verksamhet.

– Jag valde testa tjänsten uska.se eftersom jag inte hade tid att gå igenom mängder av personliga brev och Cv:n. Utan behövde hitta rätt personal snabbt och enkelt.

– Efter att ha lagt upp min annons på Uska så fick jag upp förslag på passande kandidater som matchade vår arbetsbeskrivning. Kort efter det, anställde jag två personer, varav en av dem var Monika.

Monika Lehvonens väg till sitt nya jobb
Det började med en annons i Facebookflödet och en fundering på om det fanns något annat spännande där ute. För Monika Lehvonen har det alltid varit det mänskliga mötet som varit drivkraften. Omhändertagandet och den första kontakten, och det var bland annat därför hon valde vårdgymnasiet och sedan en eftergymnasial utbildning i kvalificerad sjukvård tidigare i livet.

– Jag har ofta fått frågan om jag vill bli sjuksköterska, men det är inte min grej – jag vill jobba med människor och inte med dokumentation. Det var därför jag blev undersköterska.

Så när uska.se dök upp i flödet fyllde hon i sina uppgifter, önskemål och erfarenheter – lite på vinst och förlust för att se vad hennes möjligheter var. Och en tid senare plingade det till i inkorgen.

– Jag fick ett mejl från en nystartad hudklinik i min hemstad. Tjänsten verkade spännande så jag svarade att jag var intresserad och dagen därpå ringde deras HR-ansvariga upp för en telefonintervju. Två dagar senare var jag på plats för en till intervju och veckan därefter hade jag fått jobbet, berättar Monika.

Uska.se matchar undersköterskor, personliga assistenter och vårdbiträden med arbetsgivare inom vården i hela Sverige. I stället för cv och personliga brev är det dina erfarenheter och önskemål samt arbetsgivarens behov som styr.

– Matchningen var helt klockren – jag skrev egentligen inte så mycket mer än att jag var intresserad av att jobba på vårdcentral och måndag till fredag, samt fyllde i mina erfarenheter. Så det här blev verkligen helt rätt!

Är du nyfiken på att höra hur Uska kan underlätta för dig som rekryterar?
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.