Äldreomsorg,Personlig assistans,

– Med Uska löste jag mitt rekrytering- och bemanningsbehov på tre veckor.

Som verksamhetschef för Iftin Assistans & Omsorg – ett företag som växer och i dag har nästan 200 anställda – har Catrine Bergström mycket att göra på jobbet.
– Med hjälp av Uskas jobbmatchningstjänst hittade jag kandidater med rätt kompetens betydligt snabbare än tidigare, berättar hon.

Klicka här om du vill läsa om hur andra löst sitt bemanningsbehov tack vare Uska.

På Iftin Assistans & Omsorg arbetar personliga assistenter, ledsagare, avlösare och boendestödjare som hjälper personer med olika funktionsnedsättningar i vardagen. I rollen som verksamhetschef ansvarar Catrine Bergström för att alla insatser flyter på bra och enligt regelboken, och hon har även personalansvar med resursplanering, medarbetarsamtal och personalens trivsel på sitt bord.

– Ibland är det svårt att hinna med allt och när jag hörde om matchningstjänsten så tänkte jag att jag i alla fall kunde testa. Det föll ut väldigt bra – Uska kunde på mycket kort tid hitta kandidater med helt rätt kvalifikationer till vårt boendestöd. Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor, berättar hon.

Se filmen om hur Haleh på Vasamamma hittade och anställde sin drömkandidat på bara en vecka.

Arbetet som boendestödjare kan vara att hjälpa någon med städningen eller att hålla koll på räkningar. Men det handlar inte om att göra jobbet åt någon, utan snarare om att vara ett stöd för personen i vardagen. Som boendestödjare behöver man förutom att ha kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser enligt Catrine Bergström även vara pedagogiskt lagd och ha ett stort tålamod.

Eftersom många av dem de hjälper pratar andra språk så söker de dessutom kandidater som utöver svenska kan tala somaliska, arabiska, persiska, turkiska eller urdu. Ett specifikt krav som inte sällan leder till en mer tidskrävande rekryteringsprocess med cv:n som behöver gås igenom.

– Med Uskas digitala matchning gick det mycket smidigare och jag sparade inte minst mycket tid. Jag tror att vi kommer att använda oss av Uska igen och då även när vi söker personliga assistenter.

Tycker du Uska låter som en intressant tjänst? Klicka här för att komma i kontakt med oss så att vi kan berätta mer.