Personlig assistans,Uska,

Mattias tog kontroll över sin rekrytering med hjälp av Uska

Det är ett exceptionellt läge för vård- och omsorgsbranschen just nu. Den vanliga sommarrekryteringen har, av naturliga skäl, har kommit av sig och fokus ligger just nu på att lösa personalbehovet vid sjukskrivningar. Samtidigt som det finns en utmaning i att inte vilja intervjua nya personliga assistenter genom fysiska intervjuer pga rådande omständigheter. Det är verkligheten för Mattias Falk som är verksamhetschef på assistansbolaget Inova Assistans. För två år sedan bytte han platsbanken mot matchningstjänsten Uska – och det är han glad för idag: ”Den absolut största vinsten är tidsbesparingen”

Vill du veta mer om hur Uska arbetar för att lösa kompetensförsörjningen inom vården? Läs mer här.

Som verksamhetschef på Inova Assistans i Sala sköter Mattias Falk den dagliga driften, planeringen och inte minst rekryteringen för assistansbolaget. Och det i en bransch med en naturligt hög personalomsättning.

– Arbetsmarknaden är otroligt tuff för arbetsgivare i dag, det finns väldigt många jobb att söka men knappt någon arbetskraft. Samtidigt tvingas de som är arbetslösa att söka jobb och det gör de naturligtvis – oavsett om de egentligen vill ha jobbet de söker eller inte. Och det är ju det allra viktigaste i vår bransch, att vilja arbeta med människor.

Ett mer pricksäkert resultat
I stället för att läsa cv:n från personer som inte är intresserade började Mattias Falk för två år sedan istället att använda den digitala matchningstjänsten Uska.se – en mötesplats för arbetsgivare och personliga assistenter.

Uska samlar alla personliga assistenter på ett ställe. Nå dem genom digital matchning

– Utvecklingen går hela tiden framåt och jag både vill och behöver nå ut så brett som möjligt. Uska är ett perfekt rekryteringsverktyg för mig, framför allt eftersom det avgränsar sig till människor som har ett uttalat intresse av att jobba med vård och människor.

Genom att fylla i vilka behov Inova Assistans har och exempelvis ange geografiska upptagningsområden, önskade arbetstider och erfarenheter från utbildningar och tidigare jobb kan Mattias Falk snabbt få en lista på lämpliga personliga assistenter som letar efter en arbetsgivare som just Inova Assistans. Och detta utan att vare sig cv:n eller personliga brev behöver granskas.

Slipp gallra – börja intervjua direkt
Med en procentsats visas hur väl deras egenskaper, mål och erfarenheter stämmer överens mot den egna matchningsprofilen.

– Sedan är det bara att välja vilka jag vill få kontakt med. Godkänner de så kan jag sedan kontakta dem och boka in en intervju, säger Mattias Falk.

Utifrån sitt unika resultat kan han direkt ta kontakt och välja om han vill träffas för en intervju alternativt boka in en videointervju för att med anledning av den rådande situationen just nu, minska antalet fysiska möten.

– Den absolut största vinsten är tidsbesparingen – att skapa en matchningsprofil går på fem minuter och det gör hela rekryteringsprocessen mycket enklare och snabbare.

Hör mer om hur Uska kan underlätta att hitta nya personliga assistenter här. Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer.