Rekrytera smartare med Uska

På Uska finns alla undersköterskor och vårdbiträden samlade på ett ställe. För att du som rekryterar lättare ska kunna hitta den som är rätt för just dina behov.

Kontakta mig

Registrerade kandidater

Aktivt arbetssökande

Nya kandidater senaste veckan

Uska - referens Vasamamman2

"Fördelarna med Uska är att de sållar åt oss. Så det sparar tid och man får direkt rätt person. Från det att vi la ut tjänsten till att den var tillsatt tog det en vecka! "

Heleh Amirfaryar

Grundare/VD, Vasamamma

Läs mer

Haleh är VD och chefsbarnmorska på barnmorskemottagningen Vasamamma i Stockholm. När det var dags att rekrytera en ny undersköterska valde hon att prova Uska. 

– Tidigare hittade vi nya anställda genom att lägga ut annonser samt genom bekanta i branschen. Svårigheterna med det är ofta att hitta rätt person. Det tar lång tid att gå igenom alla CV:n, och därefter ska man påbörja intervjuerna.

Hon gillade direkt Uskas enkla upplägg där hon bara behövde fylla i vilka önskemål hon hade.

– Fördelarna med Uska är att de sållar åt oss. Så det sparar tid och man får direkt rätt person. Vi fick en lista på lämpliga kandidater och vi kallade dessa till intervju. En av dem var Mona som blev den vi valde att anställa. 

 

“Kvaliteten på matchningen var perfekt”

– Det första mötet med Mona var spännande, roligt och överraskande. Som kungen sa: det sa bara “klick”, säger Haleh med ett skratt.

Att få rätt person på rätt plats handlar inte bara om CV och kvalifikationer, utan även om kemi. I detta fall klaffade allt. 

– Jag upplevde kvaliteten på matchningen som perfekt! Mona passar verkligen in på den här arbetsplatsen. Hon hade rätt kunskaper, bakgrund och erfarenhet, men hon passade också perfekt som person. 

 

“Ett otroligt bra samarbete” 

Att det blev en bra matchning mellan Haleh och Mona är lätt även för en utomstående att se: de har en härlig jargong sinsemellan, skämten avlöser varandra. Mona påpekar dock att det även finns en seriösare sida.

– Man kanske tror att vi inte får något gjort bara för att vi har kul, men vi har faktiskt väldigt lätt att gå över till skarpt läge. Vi har ett otroligt bra samarbete.

Haleh vill rekommendera Uska till andra, framförallt tack vare den smarta matchningsprocessen och snabbheten. 

– Från det att vi la ut tjänsten till att den var tillsatt tog det en vecka! 

Vill du veta mer? Hör hur Uska kan underlätta att hitta nya medarbetare inom vård och omsorg.
Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig och berättar mer. 

Uska - Catharina Rosendahl, Care Allomsorg

"Den nya tjänsten hjälper oss att hitta medarbetare med rätt kompetens"

Catharina Rosendahl

Verksamhetschef, Care Allomsorg

Läs mer

Det finns ständigt ett behov av fler medarbetare inom olika omsorgs-verksamheter. För företaget Care Allomsorg i Stockholm har nya tjänsten Uska inneburit en klar förbättring när det kommer till att hitta medarbetare.

– Kvaliteten på de som söker via Uska är betydligt högre, säger verksamhetschefen Catharina Rosendahl.

Uska är en webbtjänst som knyter ihop de som vill jobba inom omsorgen med olika arbetsgivare.

– Det unika med tjänsten är att många hittar jobb precis där de vill jobba.

– Vi har t ex ett fokus på Södermalm och hittar många som bor här och vill ha nära till jobbet, berättar Catharina Rosendahl.

Sedan Care Allomsorg började använda tjänsten på uska.se har de märkt en klar skillnad.

– De som söker här är mer motiverade. Uska har gett oss ett avsevärt högre antal kvalificerade sökande.

I genomsnitt lägger Care Allomsorg upp 1-2 lediga jobb i månaden.

– Lite beroende på så intervjuar vi 2-3 personer och hittills har vi alltid hittat en ny medarbetare bland dessa. Tjänsten gör det enklare att snabbt se vilka som klarar grundkraven eller inte.

– Antingen med rätt utbildning eller andra kvalifikationer som gör att de passar in. Uska gör det överskådligt.

Tjänsten drivs av Skillio som är helägt av Lernia vilket borgar för kontinuitet och kvalitet. Det är gratis för de som letar nytt jobb att anmäla sitt intresse. Och det är inte svårt. Den som kan hantera en dator klarar lätt att lägga upp sin profil på några minuter.

– Det är helt klart att de som anstränger sig att gå via Uska också håller en genomsnittligt högre kvalitet och är bättre lämpade för de jobb vi lägger ut.

– Tjänsten är bra eftersom de som söker t ex inte behöver skriva ett eget cv eller brev, utan får hjälp med att ge samma information tack vare det enkla upplägget.

Catharina och hennes medarbetare håller ett högt tempo.

– Som arbetsgivare upplever jag en stor arbetsbesparing. Arbetsförmedlingens tjänst har vi använt då och då, men vi känner att via den så får vi väldigt många ansökningar men där 80- 90 procent antingen inte är tillräckligt intresserade eller har helt fel förutsättningar.

– Genom Uska får jag färre ansökningar men framförallt bättre sökande.

Idag har Care Allomsorg ett 30-tal anställda som jobbar inom hemtjänst, ledsagning och boendestöd.

– Såhär i efterhand förstår jag inte riktigt hur jag klarade mig innan. Då handlade det lite mer om tur och tillfälligheter i att få in rätt ansökningar. Nu känns det som jag jobbar med metodiskt.

– Vi har som målsättning att på några års sikt bli ungefär tre gånger så stora.

– Med hjälp av Uskakänns det som om vi har alla förutsättningar på plats vad det gäller att få tag på rätt personer att anställa, säger Catharina Rosendahl.

Är du nyfiken på att höra hur Uska kan underlätta för dig som rekryterar?
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Testa själv! Hitta undersköterskor nära dig

Sök bland våra 60098 registrerade kandidater

Har du svårt att hitta personal? Vi har samlat alla som vill jobba inom hemtjänst och äldreomsorg. Se hur många som finns registrerade i ditt närområde.

Vi underlättar för våra kunder

Uska - Sigtuna Uska - norlandia Uska - säters kommun Uska - care allomsorg Uska - humana Uska - blomsterfonden Uska - Solom Uska - Bethaniahemmet

Jag vill veta mer om Uska!