Personlig assistans,Uska,

“Jag rekommenderar alla mina branschkollegor att testa Uska”

En dag 2005 fick Åsa Larsson och hennes kollega Carina Meyer nog. De hade fått nog av att se på hur den personliga assistansen sköttes och de bestämde sig för att göra något åt det. Resultatet blev att de startade Bra Assistans i Mälardalen – en assistans där fokus alltid ska ligga på bra och där kvalitet alltid går före kvantitet.

Åsa menar att den personliga assistansen i Sverige står inför en ödesfråga huruvida det personliga assistentstödet ska få leva kvar. Förutsatt att det får det, menar hon att personalförsörjning kommer att bli ett ännu större bekymmer än vad det är idag. Hon vittnar som så många andra arbetsgivare om hur det blir en allt större utmaning i att rekrytera inom personlig assistans. Det kommer in färre sökanden på varje tjänst samtidigt som kraven från assistansanvändarna självklart finns kvar.

– Det begränsade urvalet av ansökningar gör vår rekrytering mer tungarbetad och tidskrävande. Därför är jag så glad att vi har hittat Uska som på en gång presenterar färdiga matchningar och man slipper sitta och vänta på att ansökningarna ska komma in. På så sätt kan vi gå direkt till intervju när vi får upp resultatet och kan spara minst ett led i varje rekrytering jämfört med hur det är när vi arbetar med andra aktörer, berättar hon.

När Åsa först hörde talas om Uska kände hon att det lät intressant men hon hade inget rekryteringsbehov just då. Det dröjde inte länge innan det blev dags att dra igång några mer omfattande rekryteringar som än en gång visade sig vara svåra att få in ansökningar till. Där och då bestämde hon att det var dags att prova Uska för att se om hon kunde hitta andra sökanden som hon inte hittade i de vanliga kanalerna. Resultatet lät inte vänta på sig.

– Man får inte bara in många fler ansökningar via Uska. Jag får också en bättre överblick över mina pågående rekryteringsprocesser. Istället för att försöka hålla reda på vilka jag har pratat med, vilka som inte svarat eller vad jag pratat med vem om, kan jag enkelt flytta mina kandidater genom ett flöde samt lägga till anteckningar direkt i Uska. Jag får den struktur jag behöver för att ha kontroll.

Åsa tror att digital matchning är framtiden inom rekrytering och att fler arbetsgivare snart kommer att upptäcka vinsten av att spara både tid och energi med det nya sättet att rekrytera.

– Uska är som match.com för personliga assistenter, säger hon med ett gott skratt. Jag rekommenderar alla mina branschkollegor att testa. Ni kommer inte att ångra er!

Läs mer om hur Uska kan hjälpa dig som rekryterande chef att hitta rätt personal.