Om tjänsten

Uska.se är Sveriges största matchningstjänst för basvårdspersonal och arbetsgivare. Med digital teknik matchar vi alla jobb mot alla kandidater utefter kompetens, preferens och erfarenhet. Hos oss registrerar du enkelt en matchningsprofil, som därefter matchar dig mot hela databasen. Arbetsgivare anger vad de eftersöker för kompetens och profil medan kandidater anger sina erfarenheter och preferenser. Processen tar några minuter och motsvarar arbetsgivarens annons och kandidatens CV. Eftersom matchningsprofilen fylls i på lite olika sätt beroende på om du är arbetsgivare eller kandidat, så har vi förklarat det mer ingående nedan.

 

Vanliga frågor från arbetsgivare

Varför kan jag inte registrera mig?

De vanligaste problemen brukar vara att man inte har en giltig e-postadress eller ett giltigt organisationsnummer.

Eftersom uska.se är byggd med moderna tekniker så kan man ibland få problem om man använder en gammal webläsare. Då kan du ladda ner Google Chrome här.

 

Varför kan jag inte ange ett lösenord?

Tänk även på reglerna kring lösenordsuppbyggnad:

-          Du måste minst ha en liten bokstav

-          Du måste minst ha en stor bokstav

-          Ett specialtecken/siffra

-          Och lösenordet måste minst vara 8 tecken

 

Hur blir jag kund?

Det är enkelt. Börja med att skapa ett konto här. Därefter kommer vi kontakta dig för att diskutera ditt behov och hjälpa dig komma igång.

 

Hur kommer jag i kontakt med kandidater?

För att dina behov ska matchas mot kandidater måste du fylla i en matchingsprofil. I den anger du vilka behov du har samt annan information som gäller jobbet.  När du är klar med det presenteras en lista med kandidater som är matchar ditt jobb. Här kan du välja att klicka upp de kandidaterna du tycker intressanta och bjuda in dem. Kandidaten kan då acceptera att visa sina kontaktuppgifter för dig så att du kan kontakta dem.

 

Tar det lång tid att hitta rätt kandidat?

Du behöver skapa en matchningsprofil samt lägga till information om din verksamhet för att få upp lämpliga kandidater. Det tar ca 5 min.

 

Varför måste jag ange en adress när jag skapar en matchningsprofil?

Adressen är en viktig parameter i matchningen då både kandidat och företag kan ha önskemål om avstånd till jobbet.

 

Hur ska jag tolka matchningsprocenten?

Matchningsprocenten är baserad på kraven på jobbet och kandidatens angivna kompetens. Enkelt uttryckt kan man säga att kandidater som har över 100 % är överkvalificerade, exakt 100 % är perfekt matchning och under 100 % är det någon parameter som kandidaten inte uppfyller. Det är viktigt att inte tolka matchningsprocenten som absoluta sanningar, snarare att använda dom som en indikator.

 

Hur läser jag av spindeldiagrammet på kandidaterna?

I spindeldiagrammet ställs ditt behov mot kandidatens kompetens. På så sätt kan ni få en överblick inom vilka områden kandidaten är över- eller underkvalificerad. 

 

Jag vill inte internkonkurrera. Hur gör jag för att ta reda på vilka kandidater mina kollegor på andra avdelningar bjuder in?

Du kommer tydligt kunna se om kandidaten är i en annan process inom din organisation eller avdelning genom att en symbol dyker upp vid kandidaten, på så sätt kan ni bättre hålla koll.

 

Hur vet jag om en kandidat är tillgänglig nu?

Kandidaterna anger sin tillgänglighet och uppsägningstid, som kommer att visas för dig när ni matchas. En indikation kan vara att den har angett att den inte har någon uppsägningstid.

 

Hur vet jag vilken utbildningsnivå kandidaten har?

Vi låter kandidaten ange om den är undersköterskeutbildad eller inte. Samt om kandidaten studerar nu.

 

Hur kan jag se vilka som avböjt min förfrågan om kontaktuppgifter?

En symbol visas vid de kandidater som har avböjt er förfrågan och de försvinner automatiskt från rekryteringsprocessen efter 24 timmar.

 

Kan jag blocka en kandidat?

Nej. Du kan välja bort kandidater för ett specifikt jobb, men de kan fortfarande komma upp nästa gång du skapar en ny matchningsprofil.

 

Kandidaten svarar inte, vad gör jag?

Det bästa sättet att få en kandidat att svara på din inbjudan är att skapa en bra profil med bild, beskrivning och vilka förmåner som är aktuella, ju mer information ni anger om jobbet desto större är sannolikheten att kandidaten svarar. Tänk på att bjuda in kandidater som faktiskt är relevanta för ditt jobb.

 

Hur många kandidater ska jag bjuda in?

Vi är en kvalitativ tjänst och vi förordar att man bjuder in dom kandidaterna som faktiskt låter intressanta. Antalet beror helt på hur behovet ser ut.

 

Hur håller jag reda på mina kandidater?

Det finns flera sätt hatt hålla koll på sina kandidater. Det mest uppenbara är ju att använda själva rekryteringsprocessen och stegen i den. Man kan ”gilla” de kandidater som man har som favorit. Sen kan man se vilka kandidater man bjudit in, vilka som tackat ja, tackat nej och vilka man väntar på svar från. Du kan även skriva notiser på kandidater, dessa visas endast för er inom organisationen.

 

Kan ni garantera att jag hittar en kvalificerad kandidat?

Nej, däremot kan vi hjälpa dig att öka dina chanser att hitta rätt kandidat. Vi samlar och analyserar relevant information samt väger samman detta för att hitta bra kandidater för ditt jobb.

 

Vanliga frågor från kandidater

Varför kan jag inte registrera mig?

Det vanligaste brukar vara att man inte har en giltig e-postadress. Det kan även vara så att ni använder en gammal webbläsare. Då uska.se är bygg på moderna tekniker kan det därför skapa problem, testa då att ladda ner Google Chrome här.

 

Varför kan jag inte ange ett lösenord?

Du måste följa reglerna kring lösenordsuppbyggnad:

·       Du måste minst ha en liten bokstav

·       Du måste minst ha en stor bokstav

·       Ett specialtecken/siffra

·       Och lösenordet måste minst vara 8 tecken

 

Hur får man jobb via uska.se?

För att du ska kunna matchas mot jobb måste du ha fyllt i en matchningsprofil. I den anger du bl.a vad du kan och vad du vill jobba med. Därefter presenteras en personlig lista med de jobben som matchar din kompetens. Här kan du välja att skicka en intresseanmälan för de jobb du tycker passar. Arbetsgivaren kan därefter välja att ta kontakt med dig. Tänk på att ju mer information du hart fyllt i om dig själv desto bättre.

 

Vad behöver jag fylla i för att får jobb?

Som kandidat behöver du som minimum fylla in en matchningsprofil. Därefter kan det vara bra att lägga in en lite beskrivning om dig själv samt en bild. För dig som verkligen vill sticka ut finns även möjlighet för att ladda upp en video.

 

Jag har fått mer erfarenhet, hur uppdaterar jag?

Om du har missat eller om du vill uppdatera din erfarenhet kan du enkelt göra det genom att klicka på ”Förbättra din matchning”. 

 

Hur ska jag tolka matchningsprocenten?

Matchningsprocenten är baserad på kraven på jobbet och din angivna kompetens. Enkelt uttryckt kan man säga att jobben som har över 100 % i matchning är du överkvalificerad för. Exakt 100 % är perfekt matchning och under 100 % är det någon parameter som du inte uppfyller. Det är viktigt att inte tolka matchningsprocenten som absoluta sanningar, snarare att använda dom som en indikator.

 

Hur laddar jag upp en profilbild?

Du laddar upp en profilbild genom att logga in och gå in på ”Min profil” där klickar du på ”ladda upp en profilbild”.

 

Varför måste jag ange en adress när jag skapar en matchningsprofil?

Adressen är en viktig parameter i matchningen då både kandidat och arbetsgivare kan ha önskemål om avstånd till jobbet.

 

Vad får arbetsgivaren se när jag accepterat deras inbjudan?

Uppgifterna som arbetsgivaren får tillgång till är din e-postadress och telefonnummer.

 

Varför svarar inte arbetsgivarna?

Det bästa sättet att få en arbetsgivare att svara på din intresseanmälan är att skapa en bra profil med bild och beskrivning. Desto bättre information du ger till en arbetsgivare, ju enklare är det för arbetsgivaren att ta ställning.

 

Jag vill ta bort min profil – hur gör jag det?

För att ta bort din profil så kan du maila oss på uska@skillio.se, så hjälper vi dig.

 

Övriga frågor

Jag har bytt e-postadress, hur ändrar jag det?

Om du bytt e-postadress så hör du av dig till oss, här: uska@skillio.se . Ange vilken e-postadress du har och vilken du vill byta till.

 

Hur ändrar jag lösenord?

För att ändra lösenord loggar du in och klickar på inställningar. Där kan du registrera ditt lösenord. Reglerna för ett lösenord är: 

-          Du måste minst ha en liten bokstav

-          Du måste minst ha en stor bokstav

-          Ett specialtecken/siffra

-          Och lösenordet måste minst vara 8 tecken

 

Jag kan inte logga in, hur gör jag nu?

Kontrollera att du använder rätt e-postadress och att du har rätt lösenord. Har du glömt lösenordet kan du återställa det här.

 

Jag har förslag på hur man kan göra tjänsten bättre, vart vänder jag mig?

Vi är glada att ta emot förlag som kan göra tjänsten bättre. Maila förslaget till: uska@skillio.se.

 

Vad är skillnaden på en annons och en matchningsprofil?

Du behöver i första hand skapa en matchningsprofil för att kunna matchas bland alla jobb eller kandidater. Vill du dessutom publicera ditt jobb i en annan plattform så finns möjligheten att dela matchningsprofilen som en annons på exempelvis arbetsförmedlingen.