Om tjänsten

Uska.se är Sveriges nya tjänst för undersköterskor och vårdbiträden. Vi gör det superenkelt att hitta ditt nästa jobb genom att matcha dig mot jobb som passar dig utifrån ditt kunnande, dina erfarenheter och önskemål. Uska.se använder digital teknik för att matcha ihop lediga jobb som arbetsgivare lägger upp hos oss med dig som undersköterska eller vårdbiträde. Hos oss registrerar du enkelt en profil och söker därefter lediga jobb helt utan CV och personligt brev. Som arbetsgivare annonserar du enkelt ut lediga jobb på tjänsten via din egen profilsida för att sedan hantera kandidater i det digitala rekryteringsverktyget.

 

Vanliga frågor från arbetsgivare

 Hur hittar jag nya medarbetare via er tjänst?

På uska.se matchas dina lediga jobb mot passande medarbetare som söker nytt jobb. Därefter kan du kontakta dem med en uppmaning att anmäla intresse till det lediga jobbet. När ni båda bekräftat att ni är intresserade bokar ni in en anställningsintervju.

 Hur gör jag för att registrera mig som arbetsgivare på uska.se

Du registrerar enkelt ett arbetsgivarkonto hos oss genom att klicka på länken "registrera dig". Därefter fyller du i grundläggande information om din arbetsplats och lägger sedan till de yrkesroller du vill annonsera på uska.se. Slutligen anger du hur många lediga platser det finns hos er per jobb.

 Jag har registrerat ett konto och vill lägga till lediga jobb. Hur går det till?

Du behöver först definiera vilka yrkesroller du har behov av. Detta gör du via din profilsida hos oss som du hittar enkelt genom att logga in med din användare. Därefter behöver du ange hur många lediga jobb du vill tillsätta. När du gjort detta och publicerat informationen finns jobben annonserade på sidan.

 Kan jag matcha mina lediga jobb mot undersköterskor?

Ja, detta är enkelt. Du ser på din profilsida vilka kandidater som matchar mot dina tjänster samt hur väl deras erfarenheter, kompetens och önskemål stämmer med din tjänst. Detta visas som en procentsiffra.

 Hur kan ni garantera att de undersköterskor som matchas mot mina jobb är kvalificerade?

Uska.se samlar in och analyserar relevant information om jobben och kandidaterna och väger samman detta för att hitta så bra kandidater som möjligt till dina lediga jobb.

 Hur ska jag tolka matchningarna via uska.se

Matchningarna som genereras via uska.se ska endast tolkas som en rekommendation baserat på den data som lämnats till oss från arbetsgivare och kandidat. Därför är det viktigt att inte tolka matchningarna och matchningsprocenten som absoluta sanningar. snarare att använda dem som en indikator

 Jag vill uppmana några undersköterskor som verkar passande att söka ett ledigt jobb - kan jag göra det?

När du hittar matchande kandidater klickar du på "skicka förfrågan" för att uppmana dem att söka till jobbet. Om de är intresserade kommer de att anmäla intresse och en bekräftelse uppstår varefter ni kan boka in en anställningsintervju.

 Jag vill att mina annonser ska premieras när undersköterskor matchas - kan jag göra det?

Nej. Uska.se bygger på effektiv matchning, därför är det inte möjligt att betala extra för att dyka upp i fler sökresultat eller matchningar. Däremot kan du alltid uppdatera jobbeskrivningen för dina lediga jobb så att urvalet blir bättre.

 Vad kostar det att registrera ett konto för arbetsgivare?

Som arbetsgivare kan du välja hur många användare du vill ska ha möjlighet att använda Uska för att hitta er nya medarbetare. Vi har följande paket att erbjuda som räknas med månadskostnad per användare. För offert vänligen kontakta oss på uska@skillio.se eller 0771-650650.

  

 Jag vill ta bort ett ledigt jobb hos er - hur gör jag det?

En av de stora fördelarna med uska.se är att du enkelt kan hantera dina annonser. Du kan skapa, justera och ändra yrkesroller i systemet. Systemet bygger på att du kan skapa ett antal grundroller som du sedan justerar med anställningsdatum, arbetsomfattning och andra relevanta faktorer. Det skall vara enkelt att annonsera!

 Vilket företag ligger bakom jobben uska.se?

Uska.se är skapat av Lernia. Vi på Lernia arbetar med att matcha människors kompetens mot näringslivets behov. Vi finns på mer än 100 orter i landet och arbetar med såväl individer som företag och organisationer. Vårt nära samarbete med svenskt näringsliv och offentliga aktörer ger oss värdefulla insikter i vilken kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden, både i dag och i framtiden.

 

Vanliga frågor från undersköterskor

  Hur hittar jag nytt jobb via er tjänst?

Första gången behöver du skapa en användarprofil hos oss. Det gör du genom att klicka på "Registrera dig". Därefter fyller du i i grundläggande information om dig själv och din kompetens. När du sparat denna information väljer du att matcha dig mot lediga jobb som passar din profil. När du hittat ett lämpligt jobb så kontaktar du enkelt arbetsgivaren via jobbets annonssida här på uska.se.

  Kostar det något att söka jobb via er tjänst?

Nej tjänsten är helt gratis att använda för dig som söker jobb.

  Hur lång tid tar det att registrera en profil?

Det tar bara några minuter att registrera din profil. Du kan när som helst uppdatera eller ändra dina uppgifter genom att logga in och gå till din profilsida.

  Hur kan ni garantera att jag matchas mot så passande jobb som möjligt?

Uska.se samlar in och analyserar relevant information om jobben och om dig som sökande och väger samman detta för att hitta så bra matchningar som möjligt.

  Hur ska jag tolka matchningarna via uska.se

Matchningarna som genereras via uska.se ska endast tolkas som en rekommendation baserat på den data som lämnats till oss från arbetsgivare och kandidat. Därför är det viktigt att inte tolka matchningarna och matchningsprocenten som absoluta sanningar. snarare att använda dem som en indikator

  Jag är intresserad av ett av de jobb som jag matchats mot, hur gör jag för att anmäla intresse?

När du hittat ett lämpligt jobb så kontaktar du enkelt arbetsgivaren via jobbets annonssida här på uska.se.

  Jag vill uppdatera min användarprofil - hur gör jag det?

Du kan när som helst uppdatera eller ändra dina uppgifter genom att logga in och gå till din profilsida.

  Jag vill inte längre ha kvar min användarprofil - kan jag ta bort den?

Hör av dig till oss ifall du vill radera din profil så löser vi detta.

 

Om uska.se

Uska.se drivs av företaget Lernia AB. Alla våra jobb erbjuds via Lernia AB, som är ett företag med begränsat ansvar, så kallat aktiebolag. Företaget lyder under svensk lagstiftning och har sitt säte i Stockholm, Sverige. Vårt organisationsnummer är 556465-9414.