Äldreomsorg,Hemtjänst,Personlig assistans,Uska,

Som kungen sa, ”Det sa bara klick”!

Haleh är VD och chefsbarnmorska på barnmorskemottagningen Vasamamma i Stockholm. När det var dags att rekrytera en ny undersköterska valde hon att prova Uska, jobbmatchningstjänsten för vård och omsorg. 

– Tidigare hittade vi nya anställda genom att lägga ut annonser samt genom bekanta i branschen. Svårigheterna med det är ofta att hitta rätt person. Det tar lång tid att gå igenom alla CV:n, och därefter ska man påbörja intervjuerna.

Hon gillade direkt Uskas enkla upplägg där hon bara behövde fylla i vilka önskemål hon hade.

– Fördelarna med Uska är att de sållar åt oss. Så det sparar tid och man får direkt rätt person. Vi fick en lista på lämpliga kandidater och vi kallade dessa till intervju. En av dem var Mona som blev den vi valde att anställa. 

“Kvaliteten på matchningen var perfekt”

– Det första mötet med Mona var spännande, roligt och överraskande. Som kungen sa: det sa bara “klick”, säger Haleh med ett skratt.

Uska har hjälpt många organisationer att lösa behovet av att hitta rätt person anställd. Här kan du läsa fler referenser.

Att få rätt person på rätt plats handlar inte bara om CV och kvalifikationer, utan även om kemi. I detta fall klaffade allt. 

– Jag upplevde kvaliteten på matchningen som perfekt! Mona passar verkligen in på den här arbetsplatsen. Hon hade rätt kunskaper, bakgrund och erfarenhet, men hon passade också perfekt som person. 

“Ett otroligt bra samarbete” 

Att det blev en bra matchning mellan Haleh och Mona är lätt även för en utomstående att se: de har en härlig jargong sinsemellan, skämten avlöser varandra. Mona påpekar dock att det även finns en seriösare sida.

– Man kanske tror att vi inte får något gjort bara för att vi har kul, men vi har faktiskt väldigt lätt att gå över till skarpt läge. Vi har ett otroligt bra samarbete.

Haleh vill rekommendera Uska till andra, framförallt tack vare den smarta matchningsprocessen och snabbheten. 

– Från det att vi la ut tjänsten till att den var tillsatt tog det en vecka! 

Vill du veta hur Uska kan hjälpa dig att lyckas lika bra med din nästa rekrytering, klicka på länken och fyll i formuläret så hör vi as oss till dig.