Så enkelt skapar du ett konto på Uska

Har du svårt att förstå hur du registrerar dig på vår sajt för att hitta nytt jobb? Ingen fara. Nedan har vi listat ut, steg för steg, hur du gör för att komma igång. Uska är Sveriges största samlingsplats för undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter. 

Läs mer

Hälften av alla undersköterskor vill säga upp sig

En forskningsrapport från Stockholms Universitet visar att hälften av alla undersköterskor och vårdbiträden inom äldreomsorgen vill säga upp sig. Arbetsvillkoren inom äldrevården i Sverige är i många punkter sämre än i våra grannländer. Se därför alltid över din bemanning.

 

Läs mer

Så löser du sommarbemanningen

Nu är det bråttom att se till att lösa bemanningen inför sommaren. Det är många som har svårt att hitta det stora antalet personer som krävs för att se till fylla alla de luckor som uppstår när ordinarie personal är på semester. Vi vet med erfarenhet av våra kunder att de inte kan få in personal med önskvärd kompetens utan blir tvungna att kompromissa ganska hårt för att ha en möjlighet att få i tillräckligt många sommarjobbare.

Läs mer

Sommarjobb för dig som pluggar till undersköterska

Hur gör du för att hitta ett sommarjobb? Eller kanske ett extrajobb? På Uska kan du som studerande på en undersköterskeutbildning matchas mot arbetsgivares behov av sommarjobbare.

Läs mer

Framtidens rekrytering inom äldrevården

Äldrevården har länge präglats av underbemanning och personalkriser. Vi på uska.se ville göra något för att förbättra situationen för er som jobbar inom vården. Så uppfanns jobbmatchningstjänsten som sätter rätt undersköterska på rätt arbetsplats, på några minuter.

Läs mer

Tre Stiftelser i samarbete med uska.se bjuder in till stor rekryteringsdag

Nu kommer en guldchans för dig som är registrerad användare av uska.se när Tre Stiftelser bjuder in till stor rekryteringsdag i Göteborg. Är du arbetssökande undersköterska som letar efter ny, spännande arbetsplats? Då ska du ansöka hit.

Läs mer

Regeringen föreslår avskaffning av karensdag

I torsdags la regeringen fram ett förslag om att avskaffa karensdagen. Istället vill man införa ett karensavdrag på 20 procent av en genomsnittlig veckolön.

Läs mer

Frida, 55: ”Fick nytt jobb med bättre lön efter bara en vecka”

Visst går det ställa krav på bättre lön och personlig utveckling. Det är Frida Matko bevis på. När hennes dåvarande arbetsplats drog tillbaka erbjudandet om en ny tjänst efter att hon specialistutbildat sig, blev Uska.se lösningen. – Tack vare Uska.se har jag hittat ett nytt jobb med både bättre lön och arbetstider, säger Frida.

Läs mer

Tjäna pengar på att jobba mindre

Att anställa är kostsamt, tar tid och kräver en hel del jobb. Men gör vi allt slit i onödanHär är guiden som visar hur du optimerar din rekryteringsprocess genom att jobba mindre. 

Läs mer

Guide: så blir du bättre på att rekrytera än konkurrenten

Att attrahera kompetent personal som passar in din kultur och samtidigt verifiera deras kompetens är inte en enkel match. Med några enkla knep kan du förbättra din förmåga att rekrytera rätt person till rätt plats. Med andra ord se till att du faktiskt hittar de kandidaterna du vill ha, och få dom att stanna hos dig. Rekryteringsexperten Jesper Kennholt har delat med sig av sina bästa rekryteringstips som gör dig bättre än konkurrenten.

Läs mer