Äldreomsorg,Hemtjänst,

Så lyckas du med bemanningen i jul

Om det är svårt att bemanna demensboendet eller vårdcentralen i vanliga fall är jul- och nyårshelgen ett ännu svårare pussel. Vi har de bästa råden för att lyckas med bemanningen i jul.

Efter mörka november, arbetstoppar och noll semesterdagar sedan i somras är jul- och nyårshelgen ett efterlängtat avbrott för många. Men till skillnad från kontor, industrier och byråer, som i många fall stänger ner eftersom kunderna också gör det – ligger inte vårdsverige nere. Människor fortsätter att födas, bryta ben eller få halsfluss, fastän det snart är dags för Kalle Anka och Janssons frestelse.

Om det för många är en svår utmaning att bemanna avdelningen eller boendet i vanliga fall är jul- och nyår troligen ett ännu svårare pussel, med en stor del saknade bitar. Vården skiljer sig från de flesta andra arbetsområden – här är mycket på liv och död och sjuka människors behov av vård och omsorg sätts inte på ”hold”. Samtidigt behöver personalen återhämtning. Det handlar helt enkelt om att balansera mellan olika människors behov utan att utmana säkerheten.

Har ni behov av hjälp med att hitta undersköterskor som kan jobba över julen kan vi hjälpa er. Följ länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att se hur vi kan hjälpa dig.

I artikeln ”Så lyckas du med julschemat” i tidningen ”Kollega” delar Lisen Agnevik, affärsområdeschef på Wise Consultning, med sig av några tips. Hon har många års erfarenhet som HR-chef på medtech-företag, apotek och flygbolag – och menar att det viktigaste är att planera i god tid. Hon säger också att det är lätt att utgå ifrån att precis alla vill vara lediga men att det inte alls behöver vara så det är. Medarbetarnas liv och viljor ser olika ut och därför är det viktigt att ha en ärlig dialog.

Faktum är att många vill vara lediga på julen, men det finns samtidigt många anledningar till att faktiskt vilja jobba. Lisen Agnevik nämner exempelvis att Eid-al-Fitr som avslutar fastemånaden är viktigare för många muslimer. Hon menar också att vissa människor kanske är ensamma, att någon vill passa på att jobba då hen inte har barnen i år eller att någon annan vill jobba helgerna av ekonomiska skäl. Det finns mycket känslor kring julen och Lisen Agnevik menar att man som arbetsgivare måste tänka till innan man beviljar ledighet för någon som faktiskt inte ansökt om det.

I texten i ”Kollega” lyfter de även upp rättviseperspektivet. För det ska vara rättvist för medarbetarna – och om någon var ledig förra julen kanske hen måste jobba denna. Och om man ställer upp och jobbar jul och nyår i år kanske man kan få ledigt på påsk och midsommar. HR-experten säger det är bra om de anställda får möjlighet att påverka och får insyn i planeringen, samtidigt som det är viktigt att det är cheferna som tar ansvaret.

Men även om man lyckas med en bra planering måste man ha i åtanke att personalen kan bli sjuk. Finns det en plan B och vikarier att ringa in om det krisar?

Här kan du läsa hela artikeln