Förlita dig inte på tur - ta kontroll

På Uska.se finns alla undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter samlade på ett ställe. För att du som rekryterar lättare ska kunna hitta den som är rätt för just dina behov.

Kontakta mig

Registrerade kandidater

Aktivt arbetssökande

Nya kandidater senaste veckan

MattiasFalk_InovaAssistans_Uska_

"Den absolut största vinsten är tidsbesparingen – att skapa en matchningsprofil går på fem minuter och det gör hela rekryteringsprocessen mycket enklare och snabbare."

Mattias Falk

Verksamhetschef, Inova Assistans

Läs mer

En tuff arbetsmarknad med en tydlig kandidatbrist och en hög personalomsättning. Det är verkligheten för Mattias Falk som är verksamhetschef på assistansbolaget Inova Assistans. För ett år sedan bytte han platsbanken mot matchningstjänsten Uska som skippar cv:t – och skillnaden är stor: ”Den absolut största vinsten är tidsbesparingen”

Vill du veta mer om hur Uska arbetar för att lösa kompetensförsörjningen inom vården? Se hur digital matchning fungerar här.

Som verksamhetschef på Inova Assistans i Sala sköter Mattias Falk den dagliga driften, planeringen och inte minst rekryteringen för assistansbolaget. Och det i en bransch med en naturligt hög personalomsättning.

– Många unga börjar jobba här innan de bestämmer sig för vad de vill plugga eller göra senare, säger han och fortsätter:

– Arbetsmarknaden är otroligt tuff för arbetsgivare i dag, det finns väldigt många jobb att söka men knappt någon arbetskraft. Samtidigt tvingas de som är arbetslösa att söka jobb och det gör de naturligtvis – oavsett om de egentligen vill ha jobbet de söker eller inte. Och det är ju det allra viktigaste i vår bransch, att vilja arbeta med människor.

Digitala verktyg förenklar urvalet

I stället för att läsa cv:n från personer som inte är intresserade började Mattias Falk för ett år sedan istället att använda den digitala matchningstjänsten Uska.se – en mötesplats för arbetsgivare och undersköterskor, personliga assistenter samt vårdbiträden.

– Utvecklingen går hela tiden framåt och jag både vill och behöver nå ut så brett som möjligt. Uska är ett perfekt rekryteringsverktyg för mig, framför allt eftersom det avgränsar sig till människor som har ett uttalat intresse av att jobba med vård och människor.

Genom att skapa en matchningsprofil och exempelvis ange geografiska upptagningsområden, önskade arbetstider och erfarenheter från utbildningar och tidigare jobb kan Mattias Falk snabbt få en lista på lämpliga kandidater som letar efter en arbetsgivare som just Inova Assistans. Och detta utan att vare sig cv:n eller personliga brev behöver granskas.

Matchning = intervju

Med en procentsats visas hur väl deras egenskaper, mål och erfarenheter stämmer överens mot den egna matchningsprofilen.

– Sedan är det bara att välja vilka jag vill få kontakt med. Godkänner de så kan jag sedan kontakta dem och boka in en intervju, säger Mattias Falk och avslutar:

– Den absolut största vinsten är tidsbesparingen – att skapa en matchningsprofil går på fem minuter och det gör hela rekryteringsprocessen mycket enklare och snabbare.

Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig och berättar mer om hur Uska kan underlätta för dig i din rekrytering.

Uska - Bra Assistans - personlig assistans

"Uska är som match.com för personliga assistenter. Jag rekommenderar alla mina branschkollegor att testa. Ni kommer inte att ångra er!"

Åsa Larsson

Grundare, Bra Assistans i Mälardalen

Läs mer

En dag 2005 fick Åsa Larsson och hennes kollega Carina Maijer nog. De hade fått nog av att se på hur den personliga assistansen sköttes och de bestämde sig för att göra något åt det. Resultatet blev att de startade Bra Assistans i Mälardalen – en assistans där fokus alltid ska ligga på bra och där kvalitet alltid går före kvantitet.

Åsa menar att den personliga assistansen i Sverige står inför en ödesfråga huruvida det personliga assistentstödet ska få leva kvar. Förutsatt att det får det, menar hon att personalförsörjning kommer att bli ett ännu större bekymmer än vad det är idag. Hon vittnar som så många andra arbetsgivare om hur det blir en allt större utmaning i att rekrytera inom personlig assistans. Det kommer in färre sökanden på varje tjänst samtidigt som kraven från assistansanvändarna självklart finns kvar.

– Det begränsade urvalet av ansökningar gör vår rekrytering mer tungarbetad och tidskrävande. Därför är jag så glad att vi har hittat Uska som på en gång presenterar färdiga matchningar och man slipper sitta och vänta på att ansökningarna ska komma in. På så sätt kan vi gå direkt till intervju när vi får upp resultatet och kan spara minst ett led i varje rekrytering jämfört med hur det är när vi arbetar med andra aktörer, berättar hon.

När Åsa först hörde talas om Uska kände hon att det lät intressant men hon hade inget rekryteringsbehov just då. Det dröjde inte länge innan det blev dags att dra igång några mer omfattande rekryteringar som än en gång visade sig vara svåra att få in ansökningar till. Där och då bestämde hon att det var dags att prova Uska för att se om hon kunde hitta andra sökanden som hon inte hittade i de vanliga kanalerna. Resultatet lät inte vänta på sig.

– Man får inte bara in många fler ansökningar via Uska. Jag får också en bättre överblick över mina pågående rekryteringsprocesser. Istället för att försöka hålla reda på vilka jag har pratat med, vilka som inte svarat eller vad jag pratat med vem om, kan jag enkelt flytta mina kandidater genom ett flöde samt lägga till anteckningar direkt i Uska. Jag får den struktur jag behöver för att ha kontroll.

Åsa tror att digital matchning är framtiden inom rekrytering och att fler arbetsgivare snart kommer att upptäcka vinsten av att spara både tid och energi med det nya sättet att rekrytera.

– Uska är som match.com för personliga assistenter, säger hon med ett gott skratt. Jag rekommenderar alla mina branschkollegor att testa. Ni kommer inte att ångra er!

Läs mer om hur Uska har hjälpt rekryterande chefer att hitta rätt personliga assistenter

 

Uska - Uska - Sveriges smartaste jobbannons - Diagnostiskt Centrum Hud

"Efter att ha lagt upp min annons på Uska så fick jag upp förslag på passande kandidater som matchade vår arbetsbeskrivning. Kort efter det, anställde jag två personer, varav en av dem var Monika."

Daniel Brännström

Verksamhetschef, Diagnostiskt Centrum Hud

Läs mer

Måndag till fredag och vårdcentral – det var undersköterskan Monika Lehvonens önskemål. Det var bara en av de parametrar som gjorde att hon genom matchningstjänsten uska.se fick hon det perfekta jobbet.

Daniel Brännström, Verksamhetschef på Diagnostiskt Centrum Hud i Helsingborg berättar hur det gick till när de anställde Monika.

– Som nystartad klinik hade vi behov av att hitta kompetent personal som passade in i vår verksamhet.

– Jag valde testa tjänsten uska.se eftersom jag inte hade tid att gå igenom mängder av personliga brev och Cv:n. Utan behövde hitta rätt personal snabbt och enkelt.

– Efter att ha lagt upp min annons på Uska så fick jag upp förslag på passande kandidater som matchade vår arbetsbeskrivning. Kort efter det, anställde jag två personer, varav en av dem var Monika.

Monika Lehvonens väg till sitt nya jobb
Det började med en annons i Facebookflödet och en fundering på om det fanns något annat spännande där ute. För Monika Lehvonen har det alltid varit det mänskliga mötet som varit drivkraften. Omhändertagandet och den första kontakten, och det var bland annat därför hon valde vårdgymnasiet och sedan en eftergymnasial utbildning i kvalificerad sjukvård tidigare i livet.

– Jag har ofta fått frågan om jag vill bli sjuksköterska, men det är inte min grej – jag vill jobba med människor och inte med dokumentation. Det var därför jag blev undersköterska.

Så när uska.se dök upp i flödet fyllde hon i sina uppgifter, önskemål och erfarenheter – lite på vinst och förlust för att se vad hennes möjligheter var. Och en tid senare plingade det till i inkorgen.

– Jag fick ett mejl från en nystartad hudklinik i min hemstad. Tjänsten verkade spännande så jag svarade att jag var intresserad och dagen därpå ringde deras HR-ansvariga upp för en telefonintervju. Två dagar senare var jag på plats för en till intervju och veckan därefter hade jag fått jobbet, berättar Monika.

Uska.se matchar undersköterskor, personliga assistenter och vårdbiträden med arbetsgivare inom vården i hela Sverige. I stället för cv och personliga brev är det dina erfarenheter och önskemål samt arbetsgivarens behov som styr.

– Matchningen var helt klockren – jag skrev egentligen inte så mycket mer än att jag var intresserad av att jobba på vårdcentral och måndag till fredag, samt fyllde i mina erfarenheter. Så det här blev verkligen helt rätt!

Vi kontaktar dig gärna och berättar mer om hur Uska kan underlätta för dig i din rekrytering. Fyll i dina kontaktuppgifter här. 

Uska - Catrine Bergström Iftin Assistans

"Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor."

Catrine Bergström

Verksamhetschef, Iftin Assistans & Omsorg

Läs mer

Som verksamhetschef för Iftin Assistans & Omsorg – ett företag som växer och i dag har nästan 200 anställda – har Catrine Bergström mycket att göra på jobbet.
– Med hjälp av Uskas matchningstjänst hittade jag kandidater med rätt kompetens betydligt snabbare än tidigare, berättar hon.

På Iftin Assistans & Omsorg arbetar personliga assistenter, ledsagare, avlösare och boendestödjare som hjälper personer med olika funktionsnedsättningar i vardagen. I rollen som verksamhetschef ansvarar Catrine Bergström för att alla insatser flyter på bra och enligt regelboken, och hon har även personalansvar med resursplanering, medarbetarsamtal och personalens trivsel på sitt bord.

– Ibland är det svårt att hinna med allt och när jag hörde om matchningstjänsten så tänkte jag att jag i alla fall kunde testa. Det föll ut väldigt bra – Uska kunde på mycket kort tid hitta kandidater med helt rätt kvalifikationer till vårt boendestöd. Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor, berättar hon.

Arbetet som boendestödjare kan vara att hjälpa någon med städningen eller att hålla koll på räkningar. Men det handlar inte om att göra jobbet åt någon, utan snarare om att vara ett stöd för personen i vardagen. Som boendestödjare behöver man förutom att ha kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser enligt Catrine Bergström även vara pedagogiskt lagd och ha ett stort tålamod.

Eftersom många av dem de hjälper pratar andra språk så söker de dessutom kandidater som utöver svenska kan tala somaliska, arabiska, persiska, turkiska eller urdu. Ett specifikt krav som inte sällan leder till en mer tidskrävande rekryteringsprocess med cv:n som behöver gås igenom.

– Med Uskas digitala matchning gick det mycket smidigare och jag sparade inte minst mycket tid. Jag tror att vi kommer att använda oss av Uska igen och då även när vi söker personliga assistenter.

Uska är Sveriges största matchningstjänst för undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter. Här behövs varken CV – i stället fyller kandidaten enkelt i sina kompetenser och preferenser och när arbetsgivaren har gjort samma sak skapas en lista över vilka som passar bäst var.

Vill du veta mer? Hör hur Uska kan hjälpa till att hitta nya medarbetare inom vård och omsorg.
Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig och berättar mer. 

Uska - Catharina Rosendahl, Care Allomsorg

"Såhär i efterhand förstår jag inte riktigt hur jag klarade mig innan. Då handlade det lite mer om tur och tillfälligheter i att få in rätt ansökningar. Nu känns det som jag jobbar med metodiskt."

Catharina Rosendahl

Verksamhetschef, Care Allomsorg

Läs mer

Det finns ständigt ett behov av fler medarbetare inom olika omsorgs-verksamheter. För företaget Care Allomsorg i Stockholm har nya tjänsten Uska inneburit en klar förbättring när det kommer till att hitta medarbetare.

– Kvaliteten på de som söker via Uska är betydligt högre, säger verksamhetschefen Catharina Rosendahl.

Uska är en webbtjänst som knyter ihop de som vill jobba inom omsorgen med olika arbetsgivare.

– Det unika med tjänsten är att många hittar jobb precis där de vill jobba.

– Vi har t ex ett fokus på Södermalm och hittar många som bor här och vill ha nära till jobbet, berättar Catharina Rosendahl.

Sedan Care Allomsorg började använda tjänsten på uska.se har de märkt en klar skillnad.

– De som söker här är mer motiverade. Uska har gett oss ett avsevärt högre antal kvalificerade sökande.

I genomsnitt lägger Care Allomsorg upp 1-2 lediga jobb i månaden.

– Lite beroende på så intervjuar vi 2-3 personer och hittills har vi alltid hittat en ny medarbetare bland dessa. Tjänsten gör det enklare att snabbt se vilka som klarar grundkraven eller inte.

– Antingen med rätt utbildning eller andra kvalifikationer som gör att de passar in. Uska gör det överskådligt.

Tjänsten drivs av Skillio som är helägt av Lernia vilket borgar för kontinuitet och kvalitet. Det är gratis för de som letar nytt jobb att anmäla sitt intresse. Och det är inte svårt. Den som kan hantera en dator klarar lätt att lägga upp sin profil på några minuter.

– Det är helt klart att de som anstränger sig att gå via Uska också håller en genomsnittligt högre kvalitet och är bättre lämpade för de jobb vi lägger ut.

– Tjänsten är bra eftersom de som söker t ex inte behöver skriva ett eget cv eller brev, utan får hjälp med att ge samma information tack vare det enkla upplägget.

Catharina och hennes medarbetare håller ett högt tempo.

– Som arbetsgivare upplever jag en stor arbetsbesparing. Arbetsförmedlingens tjänst har vi använt då och då, men vi känner att via den så får vi väldigt många ansökningar men där 80- 90 procent antingen inte är tillräckligt intresserade eller har helt fel förutsättningar.

– Genom Uska får jag färre ansökningar men framförallt bättre sökande.

Idag har Care Allomsorg ett 30-tal anställda som jobbar inom hemtjänst, ledsagning och boendestöd.

– Såhär i efterhand förstår jag inte riktigt hur jag klarade mig innan. Då handlade det lite mer om tur och tillfälligheter i att få in rätt ansökningar. Nu känns det som jag jobbar med metodiskt.

– Vi har som målsättning att på några års sikt bli ungefär tre gånger så stora.

– Med hjälp av Uskakänns det som om vi har alla förutsättningar på plats vad det gäller att få tag på rätt personer att anställa, säger Catharina Rosendahl.

Är du nyfiken på att höra hur Uska kan underlätta för dig som rekryterar?
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Några av våra kunder

Uska - Sigtuna Uska - Solom Uska - norlandia Uska - blomsterfonden Uska - Bethaniahemmet Uska - säters kommun Uska - inova Uska - care allomsorg Uska - larga Uska - Personstöd

Förlita dig inte på tur - ta kontroll

Att hitta personal med rätt erfarenhet, egenskaper eller preferenser behöver inte längre vara tidskrävande. Du hittar dem på Uska - det enda rekryteringsverktyget som är specialiserat på hemtjänst, äldreomsorg och personlig assistans.

Jag vill veta mer

Testa själv! Sök bland våra registrerade kandidater

Sök bland våra 63077 registrerade kandidater

Har du svårt att hitta personal? Vi har samlat alla som vill jobba inom hemtjänst, äldreomsorg och personlig assistans. Se hur många som finns registrerade i ditt närområde.