Vi på uska.se arbetar ständigt för att göra tjänsten bättre, både för dig som söker jobb inom vård och omsorg och dig som vill rekrytera in ny kompetent personal. Redan idag är det många som använder Uska för att hitta sitt nya jobb eller sin nya medarbetare. Vi berättar gärna vad några av dem säger!

Humana Omsorg

När jag fick uska.se presenterad för mig första gången tyckte jag inte tjänsten verkade särskilt bra. Faktum är att vi bröt presentationen och jag istället berättade för kundansvarig var tjänsten inte helt fungerade. Därefter tackade jag nej.

Några månader senare blev jag kontaktad igen och såg då att punkterna jag kommenterat blivit lösta, så det kändes värt att testa. Jag var minst sagt tveksam till om det skulle vara värt tiden, men varför inte. 

Nu har jag rekryterat närmare 10 personer på bara någon månad, och är nöjd med tjänsten men framförallt dialogen med uska.se teamet som är lyhörda, anpassningsbara och flexibla. De vill verkligen att tjänsten ska bli bästa möjliga för mig så de förslag jag kommer med ser jag faktiskt implementeras. 

Jag ansvarar för en verksamhet i Kungsbacka, där det är 2% arbetslöshet. Det är svårt att hitta kandidater! 

Det har blivit tydligt att undersköterskor verkligen inte tycker om att söka jobb, och inte att skriva ansökan och CV. Uska.se blir därför väldigt bekvämt för dem. Jag har hittat folk som annars valt bort oss, personer som inte skulle ha sökt på annons då de inte trott att vår arbetsplats var relevant. Nu när jag kan bjuda in dem, och få kontakt blir de intresserade. Jag hittar folk jag inte mött på någon arena. De får känsla av att bli headhuntade vilket gör dem stolta.

Att arbeta på uska.se är mycket lättare än vanlig traditionell rekrytering. Man slipper annonser, cvn och personliga brev. Hela jagandet efter kandidater med rätt kompetens försvinner, jätteskönt! Det finns fortfarande en och annan småbugg jag ser fram emot blir fixat men verktyget är jättebra. Jag tycker att uska.se teamet försöker möta mig och är flexibla i att förbättra tjänsten efter de idéer jag har. 

Karin Kling Alfredsson, Verksamhetschef Kungsbacka, Humana Omsorg

Nacka Kommun - karriärverksamheten

- Vi på Arbets- och karriärverksamheten i Nacka kommun använder uska.se och har på kort tid rekryterat flera jätteduktiga medarbetare till Nacka Seniorcenter.

Uska är ett nytt sätt att hitta kandidater och att använda tjänsten är faktiskt riktigt kul! Det är en matchningsmotor som gör det lätt att hitta bra kandidater väldigt snabbt. Lite som ett Tripadvisor för rekrytering. 

Den största vinsten är att man får fram de bäst matchade kandidaterna direkt och kan påbörja rekryteringsprocessen på en gång. 

 /Ylva, Rekryteringsspecialist 

Alexandra, Rekryteringsassistent

Norlandia Care - Granparken

För mig och oss har uska.se underlättat vårt arbete med att hitta rätt person till rätt tjänst på vårt äldreboende Granparken i Norrtälje.

Malin Wallner Verksamhetschef Granparken, Norlandia Care.

  

Frida "Jag fick nytt jobb med bättre lön efter bara en vecka"

Jag hade läst om matchningstjänsten Uska.se på Facebook och tänkte att jag skulle testa att registrera mig, berättar Frida. Hon fortsätter.

– Min tanke var att se om jag kunde hitta en arbetsgivare som faktiskt uppskattar och vet hur de ska använda min nya specialistkompetens, men jag hade nog aldrig trott att det skulle gå så fort.

Bara en vecka efter att hon fått gå på intervju fick hon veta att den nya tjänsten var hennes.

Förutom att det nya arbetet både inneburit bättre lön, närmare till jobbet och bättre arbetstider så har Frida även upplevt fler fördelar.

– På min nya arbetsplats har jag alla möjligheter att utvecklas och jag känner att de verkligen uppskattar och tar tillvara på min kompetens, säger Frida.

Läs mer om Fridas resa här

Vill du veta mer om Uska kan du ringa oss på 0771-66 55 60