Uska,

5 tips, så tar du med dig energin från ledigheten

Tiden runt jul och nyår innebär för många av oss lite ledighet och förhoppningsvis tid till återhämtning. Men hur gör du för att sedan ta med dig energin tillbaka in i vardagen igen? Här ger Uska dig 5 tips.

 1. Var snäll mot dig själv
  Mjukstarta efter ledigheten genom att ge dig luft i kalendern. Boka inte in fjorton möten och sju träningspass under första veckan utan börja lugnt. Om vi direkt trycker gasen i botten finns risk att vi snabbt känner oss trötta och slutkörda.
 2. Fortsätt med det som ger dig återhämtning
  Fundera på vad du gjort under ledigheten som gett dig energi och fortsätt med det även under veckorna. Läs mer, lägg puzzel, spela spel, gå på bio eller promenera.
 3. Var mindful i vardagen
  Ge dig själv reflektionstid och ta tillvara på de tankar du haft under julen. Cykla till jobbet och ta in omgivningen. Vad ser du? Hur doftar det? Hur känns det? Gå med eftertänksamma steg och ta in allt som sker omkring dig. Titta på dina kollegor, dofta på kaffet och smaka ordentligt på maten.
 4. Sätt upp en inre plan
  Nytt år – nya möjligheter. Lite klyschigt, men så är det faktiskt. Fundera över vad du vill åstadkomma framöver – både på jobbet och privat. Du kanske har kommit fram till att du vill börja med en ny hobby eller så har du funderat över din utveckling på jobbet. Vad vill du fokusera lite extra på? Och vad krävs för att du ska behålla fokus och energi under våren.
 5. Jobba med din andning
  Ett relativt enkelt men effektivt sätt att återhämta sig på är med hjälp av andningen. Börja med att lägga märke till din andning – utan att döma. Andas du kort uppe i bröstet eller nere i magen? När vi är stressade hamnar vår andning ofta i bröstet, försök då fokusera på att få ner andningen i magen under någon minut. Genom att ta ett djupt andetag och förlänga din utandning får du en lugnare hjärtrytm samtidigt som ditt blodtryck går ned.
 6. Ledigheten är en bra tid att fundera över sin situation och ibland kan det vara dags att göra en förändring så att det man får en bättre balans mellan jobb och återhämtning.

Det kan ju vara så att du under ledigheten som så många andra har funderat att hitta ett nytt jobb som kan ge ny inspiration och energi. Om så är fallet kan vi på Uska hjälpa dig genom att matcha dig till ett nytt jobb som passar dig utifrån dina unika önskemål, kompetenser och erfarenheter. Du kan registrera en profil här.