Äldreomsorg,Hemtjänst,Personlig assistans,

5 digitala verktyg för dig som är chef inom vården

Att arbeta som chef inom vården innebär högt ställda krav på att vara organiserad. Din förmåga att styra arbetet påverkar inte bara dina anställda, utan kan också få direkta konsekvenser för patienterna. Här är Uskas fem tips som gör ditt arbete enklare.

Lär känna dina anställda

Trots att den mesta av tiden går åt till arbetsrelaterade uppgifter, får du inte glömma bort att vården är en social arbetsplats. Att därför regelbundet avsätta tid för att prata med medarbetarna mer informellt är viktigt. Du stärker då dina band till dem och kommer dessutom få viktig kunskap för att utveckla verksamheten. Varför inte testa några av de teambildande aktiviteter som sidan discanalys.com tipsar om.

Ett digitalt schema

Ett schema är ett måste för varje chef, och ett digitalt sådant underlättar planeringen i och med att du då enkelt får en överblick över dagen både från mobilen och datorn. Genom att föra in allt du behöver göra i molnet slipper du också oroa dig över att ditt schema kommer på villovägar. Här fungerar till exempel Google Calender utmärkt.

Digital att-göra-lista

På att-göra-listan hamnar uppgifter som inte har någon dedikerad tid och plats men som ändå är viktiga. Liksom med schemat är det bra att använda sig av en digital och synkad version så att du kan lägga till och stryka uppgifter var du än är. Titta in appen Wunderlist!

Delad Kalender

En delad kalender är ovärderlig när du ska boka ett möte. Det innebär att alla eller åtminstone delar av medarbetarna kan se varandras åtaganden. Istället för att skicka förslag om tider, tittar man enkelt upp när de berörda har möjlighet. Asana är en av många appar som erbjuder delad kalender.

Stressbollar

Sist men inte minst behöver du en rutin som får dig att slappna av. Naturligtvis behöver det inte vara just stressbollar. Men det är viktigt att du hittar åtminstone en sak som får dig att snabbt varva och tänka på annat. Allt ifrån att sitta tyst och meditera någon minut till att lösa Sudoko fungerar. Varför inte ladda ned mindfullness-appen Insight Timer.